01.02.2014. ODRŽAN JE TREĆI EDUKATIVNI SEMINAR ZA TRENERE I SUDIJE I JEDNODEVNE PRIPREME ZA REPREZENTATIVNE KANDIDATE KSUS

Dana 01.02.2014. godine u Kragujevcu u Hotelu „Šumarice“, u organizaciji Karate federacije Srbije , održane su jednodnevne pripreme za reprezentativne kandidate regiona uže Srbije uzrasta, kadeti, juniori i mlađi seniori, u borbama i katama, za predstojeća međunarodna takmičenja.

Na ovim pripremama učestvovalo je 80 reprezentativnih kandidata, a stručnim radom rukovodili su : selektor – Goran Šćepanović, kao i nacionalni treneri – Roksanda Atanasov (borbe) i Žarko Radovanović (Kate). Gost seminara je bio i Dragan Atanasov – zamenik ministra za sport Republike Srbije , koji je održao veoma kvalitetno predavanje, na temu primene džudo tehnike u trenažnom procesu karate sporta i kao instruktor džudoa, praktično demonstrirao tehnike bacanja sa učesnicima seminara.

U sklopu priprema održano je treći po redu edukativni seminar za trenere i sudije , na temu „IZMENE I DOPUNE SUDIJSKIH PRAVILA“.

Predavač je bio predsednik Evropske sudijske komisije G-din Primož Debenak, koji je kroz video prezentaciju , u teorijskom i praktičnom delu održao vrlo kvalitetno predavanje , kome su prisustvovale sudije i treneri iz Karate federacije Srbije.